Deoarece criza de combustibil continuă în Franța, asociațiile spaniole le recomandă transportatorilor să își alimenteze vehiculele înainte de a intra în această țară.

În ultimele zile, Franța s-a confruntat cu blocaje ale aprovizionării cu combustibil la aproape 20% din benzinăriile din țară. Unul dintre principalele motive ale problemelor actuale de alimentare cu combustibil este greva a trei din cele șase rafinării franceze, care se desfășoară de câteva zile. Greva de la rafinăriile TotalEnergies urma să fie prelungită cel puțin până marți și să fie extinsă la cincisprezece stații de pe autostradă ale unei subsidiare a TotalEnergies. Potrivit presei locale, de lipsa de benzină sau motorină sunt afectate până la 20% din benzinării, localizate în special în nordul Franței și regiunea Paris.

Guvernul francez a garantat aprovizionarea recurgând, acolo unde este cazul, la eliberarea de stocuri strategice, în special pentru aprovizionarea rețelelor profesionale. Au fost adoptate și alte măsuri, precum ridicarea interdicțiilor de transport de combustibil în weekend și relaxarea reglementărilor privind timpii de conducere și odihnă.

În fața acestei situații, Fenadismer recomandă celor 30.000 de transportatori spanioli care efectuează transport internațional să își realimenteze rezervoarele vehiculelor înainte de a trece granița pentru a evita eventualele lipsuri în timpul călătoriei.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare