Lipsa de șoferi se răsfrânge acum şi asupra companiilor din Est care în urmă cu doar câțiva ani erau furnizoare de șoferi. Compania lituaniană cargoGO Logistics, care angajează o mie de șoferi și intenționează să-și extindă numărul, datorită unui program de creştere a flotei cu 50% până în 2030, a selectat un prim grup de șoferi indieni pentru angajare. „Toți cei aleși au o experiență de lucru internațională de cel puțin cinci ani, abilități excelente de conducere și o bună cunoaștere a limbii engleze. În trecut, au condus camioane nu numai în India, ci și în alte țări, precum Irak, Oman, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar și Emiratele Arabe Unite”, explică reprezentantul companiei, Pranas Pernaravičius, care îi vede pe șoferii de camion din Asia ca „şoferi extrem de disciplinați și buni”.

Acesta este un program pilot, deoarece CargoGO Logistics intenționează să recruteze zeci, dacă nu sute de șoferi experimentați din India și alte țări asiatice în următorii câțiva ani. Aceasta nu este prima experiență de recrutare în afara UE, deoarece compania lituaniană angajează deja șoferi din Belarus, Ucraina, Uzbekistan, Rusia, Kârgâzstan, Kazahstan, Moldova, Letonia, Tadjikistan și Sakartvel.

Pentru a atrage șoferi, cargoGO le oferă cazare și a deschis o facilitate în Polonia, la granița cu Germania, în toamna lui 2021, subliniază TrasportoEuropa. CEO-ul Osvaldas Švitra subliniază că peste 75% dintre șoferii noi sunt angajați datorită recomandărilor colegilor, dar acest lucru nu este suficient. „cargoGO cere cel puțin un an de experiență internațională de la șoferii pe care îi selectează și îi acceptă pe cei fără experiență numai pe baza referințelor, folosind un sistem dezvoltat intern. Noii angajați primesc pregătire practică și teoretică de la instructori auto cu experiență, iar tinerii instruiți fac primele călătorii în țările europene cu șoferi mentori experimentaţi. Compania folosește tablete și aplicații pentru a organiza munca, a eliminat documentele pe hârtie, gestionează totul cu instrumente digitale și oferă șoferilor și ator angajați posibilitatea de a se dezvolta continuu.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare