După mai bine de doi ani de întârzieri cronice în transportul de containere, expeditorii văd în sfârșit îmbunătățiri continue atât în timpul de tranzit, cât și în întârzierile portuare, conform celor mai recente valori măsurate de Drewry Shipping Consultants.

Din ianuarie, congestionarea porturilor din America de Nord – cea mai aglomerată regiune – s-a redus la jumătate, de la 20 de ori norma la aproximativ 10 ori mai mult decât norma, pe baza măsurătorilor Sistemelor de Informații Automatizate (AIS) analizate de Drewry în cel mai recent Container Capacity Insight. Timpul de tranzit transpacific spre est în „cel mai bun caz” (de la ultimul port din Asia până la primul port de pe coasta de vest a Americii de Nord) s-a scurtat de la aproximativ 34 de zile în ianuarie, la 20 de zile săptămâna trecută.

Congestionarea porturilor din America de Nord, Europa, Asia, Orientul Mijlociu și Oceania rămâne ridicată, conform standardelor istorice. Cea mai afectată regiune rămâne America de Nord, unde aglomerația s-a îmbunătățit mai mult pe Coasta de Vest decât pe Coasta de Est, deoarece expeditorii îngrijorați de negocierile dintre Uniunea Internațională a Depozitelor Longshore (ILWU) și Asociația Maritimă a Pacificului (PMA) au mutat volumele către Coasta de Est.

De la începutul acestui an, timpii de așteptare pentru nave, în New York, pentru o fereastră de acostare, au fost în medie de 3 zile, crescând la 5 zile în ultimele patru săptămâni. Portul adiacent Baltimore a fost în grafic până acum, având în medie mai puțin de o zi ca timp de așteptare, reprezentând astfel o alternativă mai rapidă pentru mărfurile destinate acestei regiuni.

Perioadele de tranzit pentru principalele servicii oceanice Est-Vest, un alt factor cheie al călătoriei containerelor, rămân mult mai slabe decât valoarea de referință pre-pandemie (anul 2019), dar, cu toate astea, se observă o îmbunătățire în ultimele săptămâni, potrivit Hellenic Shipping News.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare