Traficul cu barje pe canalul Anvers-Bruxelles-Charleroi rămâne serios perturbat după ce o navă de interior s-a ciocnit de podul Buda vineri, 30 decembrie 2022. Traficul maritim între Anvers și partea de nord a portului Bruxelles nu se poate desfăşura în prezent, însă au început lucrările la pod pentru a elibera cât mai rapid calea navigabilă.

Vinerea trecută, o navă s-a ciocnit de Podul Buda în timp ce era coborât. Acest lucru a cauzat daune considerabile platformei podului. Încercările de a ridica din nou podul pentru a elibera calea navigabilă nu au dat niciun rezultat până în prezent. Autoritățile portului Bruxelles au început însă marți, 3 ianuarie, lucrările pentru îndepărtarea tablierului podului. Podul Buda – o poartă importantă către portul Bruxelles – este operațional tot timpul anului în circumstanțe normale. Din cauza blocajului, acum nu se poate desfăşura traficul maritim între Anvers și Bruxelles, ci se poate naviga doar între Bruxelles și Charleroi. Podul este, de asemenea, închis circulației rutiere.

Însă, ca urmare a calmului relativ din perioada de sfârșit de an, numărul navelor blocate în portul Bruxelles este relativ mic – trei nave de pasageri și două nave de marfă. Cu toate acestea, situația trebuie rezolvată rapid, întrucât Bruxelles este o poartă importantă pentru produsele petroliere destinate regiunii capitalei şi nu numai.

Circumstanțele în care s-a întâmplat accidentul sunt încă în curs de investigare. Autoritatea portuară din Bruxelles nu poate confirma încă momentul în care se va relua navigaţia între Anvers și Bruxelles.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut