În 2021, pe căile navigabile flamande au fost transportate 71,9 milioane de tone de mărfuri, cu 2,9 milioane de tone mai mult decât în 2020 (+4,23%). Volumul a depășit pragul de 1 milion de containere standard transportate, un record absolut.

Transportul de mărfuri pe apă a avut un an bun în Flandra, conform ultimelor cifre furnizate de De Vlaamse Waterweg. Cele trei axe principale ale transportului pe apă din Flandra au raportat mai multe mărfuri. Creşterea cea mai mare, de 10,67%, a fost pe axa Canalul Bruxelles-Scheldt și Canalul Charleroi. Pe axa Scheldt-Leie au fost transportate cu 8,03% mai multe mărfuri, iar pe Canalul Albert, cea mai importantă cale navigabilă din Flandra, s-a înregistrat o creștere de aproximativ 3,56%, la 38,87 milioane de tone. Majoritatea containerelor au călătorit prin Canalul Albert (705.192 TEU, +1,3%).

În ceea ce privește nișele de transport, se înregistrează o creștere pentru produsele agricole (+12,83%), minerale și materiale de construcție (+2,68%), minereuri (+15,93%), produse metalice (+25,33%) și combustibili solizi (+36,07% ). Cu toate acestea, au fost transportate mai puține produse petroliere (-5,30%) și alimente și hrană pentru animale (-3,05%). „Aceste cifre de top reprezintă o veste excelentă pentru mobilitatea și clima din Flandra. Prin transportul de mărfuri pe râuri şi canale, se elimină o mulțime de călătorii cu camionul. Investițiile în căile navigabile și într-o schimbare mentală a companiilor vor continua să fie o forță motrice în următorii ani”, declară Ministrul flamand al mobilității și lucrărilor publice, Lydia Peeters.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare