Căile Ferate Ruse (RJD) au înregistrat o creştere de peste 40% a transportului feroviar între Rusia și Turcia, după cum a declarat directorul general adjunct al companiei, Serghei Pavlov, în cadrul târgului de servicii de transport și logistică „TransRussia – 2023”.

În 2022, transportul între Rusia și Turcia a crescut cu 42%, iar traficul de mărfuri pe coridorul Nord-Sud a crescut cu 62%.

Serghei Pavlov a menționat că, în primul trimestru al anului 2023, transportul internațional a ajuns la 141,7 milioane de tone de marfă, depăşind rezultatele primului trimestru din 2022. În total, volumul traficului internațional a ajuns la 537,5 milioane de tone în 2022.

Traficul de marfă spre est a crescut cu 8%, mai scrie Logiport, fiind planificat să atingă 210 milioane de tone de capacitate de transport în direcția est, până în 2030.

Reprezentantul RJD a mai menționat că transportul cu China se face prin Mongolia și Kazahstan, iar o nouă poartă de frontieră a fost deschisă în această direcție.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare