Murat Baştor, Director General Reglementare Servicii de Transport al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii din Turcia, a anunţat că transportul internaţional a crescut cu 20% în primele şase luni din 2022.

Explicând că Turcia a doborât anul trecut recorduri în transportul rutier internațional, Murat Baştor a spus: „Am primit 200.000 de autorizaţii suplimentare din 21 de țări și am efectuat peste 1,5 milioane de transporturi. Ne continuăm activitatea în 2022 fără a încetini ritmul. Am mărit cota, iar numărul de autorizaţii suplimentare a depășit deja 260.000 în primele şase luni. Practic, transporturile internaționale au crescut cu 20% în această perioadă.”

Membrul Consiliului de Administrație al Camerei de Comerț Kayseri (KTO), Latif Başkal, a atras atenția asupra importanței transportului: „Odată cu globalizarea, libera circulație a produselor, materiilor prime, materialelor, semifabricatelor, echipamentelor de producție și a oamenilor la nivel internațional, s-a deschis calea pentru creșterea activităților de transport şi dezvoltarea tehnologică. Atâta timp cât există distanțe între cerințele și nevoile consumatorilor și punctele de producție și de consum, importanța activităților de transport, pentru a le satisface, va crește și mai mult.”

În acelaşi timp, Turcia încearcă să găsească soluţii pentru criza şoferilor, potrivit Lojiport. „Am mărit limita de vârstă de la 66 la 69 de ani, până la 31 decembrie 2023. În acest context, am rearanjat documentele a peste 10.000 de șoferi. De asemenea, am organizat un workshop pentru a găsi o soluție permanentă la problema șoferului. Lucrăm din greu la modul în care putem aduce noi șoferi în sector şi la modalităţi de a încuraja tinerii să acceseze acest domeniu. Vom dezvolta mecanisme de stimulare.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare