Indicele de debit al containerelor RWI/ISL, care măsoară activitatea globală de transport maritim, a atins în decembrie 2023 rezultate mai bune decât se previzionase, înregistrând o ușoară încetinire la 125,1 puncte, de la 125,4 puncte (revizuite) în noiembrie.

Debitul de containere în porturile din China a scăzut ușor, valoarea indicelui contractându-se de la 137,4 la 136,9 puncte. Indicele European North Range a înregistrat progrese, arătând o creștere semnificativă în decembrie la 102,3 puncte, comparativ cu 101,3 (revizuit) în luna precedentă.

Albastru: original, roşu: ajustat sezonier (Sursă: RWI)

„Debitul global de containere pare să se fi stabilizat la sfârșitul anului, în ciuda sarcinilor reînnoite cauzate de atacurile asupra navelor de marfă din Marea Roșie”, spune managerul economic al RWI, Torsten Schmidt. Acesta a subliniat că, din cauza atacurilor, tarifele de transport au crescut. Altfel, el nu vede vreo schimbare în Europa, în curând. „Deși Indicele North Range a crescut, nu ne așteptăm la o îmbunătățire semnificativă a situației economice din Europa.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut