Potrivit Drewry Container Index, rata medie globală de transport spot pentru transportul containerizat a crescut cu 15% în cea de-a doua săptămână a lunii ianuarie. Maximul este dat de tariful dintre Shanghai și Genova, care a crescut cu 25%, depășind 5.000 de dolari pe unitatea de 40”.

În condiţiile crizei din Marea Roşie, numărul navelor portcontainer care merg pe ruta Bunei Speranțe este în creștere și, prin urmare, tarifele de transport continuă să se majoreze. Indexul Drewry arată la 11 ianuarie 2024 o creștere medie globală a tarifelor de transport spot de 15% față de săptămâna precedentă. Dar, pe rutele dintre China și Europa, rata este mult mai mare.

Preţul de transport al unui container de 40” între Shanghai și Genova depășește 5.000 de dolari (+25%), în vreme ce între Shanghai și Rotterdam are o creștere mai mică, de 19% (4.406 USD).

Şi tarifele dintre China și SUA sunt în creștere: Shanghai-New York până la 4.170 de dolari (+8%) și Shanghai-Los Angeles până la 2.790 de dolari (+2%). Pe de altă parte, tarifele de transport transatlantic rămân stabile: Rotterdam-New York 1.513 USD/TEU și New York-Rotterdam 599 de dolari, în ambele cazuri fiind o creștere cu 1%.

Singura tendință negativă se înregistrează între Los Angeles și Shanghai, care scade cu 1%, la 766 de dolari.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut