IRU avertizează companiile de transport de marfă care circulă către sau prin UE, Norvegia, Elveția și Irlanda de Nord să se pregătească pentru noile cerințe ale Sistemului de control al importurilor (ICS2) care vor intra în vigoare din iunie 2024.

IRU şi alte asociații internaționale de transport și logistică avertizează companiile implicate în circulația mărfurilor către sau prin UE, Norvegia, Elveția și Irlanda de Nord în toate modurile (mare, rutier sau feroviar) că trebuie să se pregătească pentru noul sistem de control al importurilor (ICS2) pe care UE îl va introduce începând cu iunie 2024.

ICS2 este un sistem îmbunătățit de securitate, introdus de autoritățile vamale ale UE, care necesită furnizarea de detalii specifice privind mărfurile importate înainte de încărcare sau înainte de sosirea la frontiera UE. Aceste cerințe au fost introduse pentru transportul aerian în 2023 și vor fi extinse la transportul maritim din iunie 2024 și pentru importurile care sosesc pe drum sau pe calea ferată în 2025. Noile cerințe extinse de date includ coduri din șase cifre pentru fiecare articol dintr-o expediere, o „descriere acceptabilă” și informații detaliate despre cumpărător și vânzător.

Nerespectarea cerințelor ICS2, potrivit Trasporto Europa, va duce la întârzieri și întreruperi în importurile UE și, eventual, în conformitate cu practica statelor membre, amenzi și penalități pentru persoanele responsabile cu transmiterea datelor de siguranță către ICS2. Asociațiile, fiecare reprezentând diferite părți ale lanțului de aprovizionare, îndeamnă companiile să înceapă pregătirile pentru extinderea ICS2 și să caute mai multe informații pe website-ul Comisiei Europene.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut