Guvernul portughez va lansa pe 28 septembrie procedura de privatizare a companiei aeriene naționale Tap Air Portugal, care este în prezent în curs de restructurare. Trei companii aeriene europene sunt deja interesate.

Premierul portughez, Antonio Costa, a anunțat că, la ședința Consiliului de Miniștri din 28 septembrie 2023, Guvernul va demara procedura de privatizare a companiei aeriene naționale Tap Air Portugal, ca parte a unui plan de salvare care include o contribuție publică de 3,2 miliarde de euro, deja aprobată de UE, potrivit agenţiei Lusa News, citată de Trasporto Europa. Anunțul privatizării a fost făcut şi anterior, dar procedura a fost amânată.

Trei companii aeriene europene – Air France-KLM, Iag International Airlines Group și Lufthansa – și-au declarat deja interesul de a achiziționa un pachet majoritar de acțiuni, restul rămânând în posesia statului portughez. Aceste companii sunt interesate în principal de rutele Tap către Brazilia și unele țări africane.

Potrivit programului Guvernului, privatizarea ar putea fi finalizată până la jumătatea anului viitor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut