Pe 3 iulie 2021, Poliția Rutieră din Italia a închis ancheta lansată împotriva unei companii de transport (al cărei nume nu îl furnizează anchetatorii) din provincia italiană Savona, care ar fi exploatat șoferii inclusiv prin amenințări. Ancheta a fost coordonată de procurorul adjunct al Savonei și a fost desfășurată în colaborare cu Inspectoratul Muncii, potrivit Trasporto Europa. Anchetatorii acuză cinci persoane din management că şi-au forțat angajații să conducă „în schimburi de muncă istovitoare, în afara orelor permise și fără acordarea perioadelor de odihnă prevăzute de contractele de muncă și legislația națională”.
Managerii companiei nu numai că i-au obligat pe șoferi să conducă în afara orelor legale, dar au şi apelat la amenințări și presiuni psihologice, reducându-le salariile în cazul în care refuzau să lucreze „cu mijloace de transport necorespunzătoare sau care nu sunt perfect eficiente”. Din cei cinci suspecţi, trei au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar doi sunt judecaţi în libertate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare