Producătorul german de sisteme de fluide auto Tristone Flowtech intenționează să construiască o nouă unitate de producție în orașul sârbesc Paracin, potrivit autorităților locale.

Consiliul municipal din Paracin a aprobat luna trecută semnarea unui memorandum de înțelegere între primarul orașului și producătorul de furtunuri din Frankfurt, se arată într-un comunicat de presă al municipalității sărbeşti, citat de European Rubber Journal.

Potrivit autorității locale, Tristone a depus de două ori o scrisoare de intenție pentru a construi o fabrică în Zona Industrială Zmic din Paracin, pe o suprafață de 9,2 hectare. Facilitatea de 30 de milioane de euro va crea, în trei etape, 1.000 de locuri de muncă.

Conform rapoartelor locale, lucrările de construcție sunt programate la începutul lui 2023, iar operațiunile pentru sfârșitul lui 2023.

Proiectul din Serbia certifică predicția lui Tristone de la începutul acestui an privind o „creștere abruptă” a vânzărilor, ajutată fiind de „iniţiativele în curs de desfășurare pe piaţa din China, Europa, America de Nord și India”.

Decizia de a investi în Europa vine și după ce Tristone și-a închis definitiv unitatea de producție din Moorsville, Carolina de Nord, la doar doi ani de la deschiderea fabricii.

Născută prin spin-off-ul fostei unități de business Fluid Automotive aparţinând Trelleborg AB în iulie 2010, Tristone a funcționat ca o companie independentă până în februarie 2017, când a fost achiziționată de către Grupul Zhongding.

Compania, care furnizează piese producătorilor OEM majori, inclusiv Ford, General Motors, VW și BMW, are în prezent 10 fabrici în Mexic, Polonia, Cehia, Slovacia, Italia, Franța, Spania, Turcia, India și China.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare