Administratorul tunelului rutier Mont Blanc, Tmb-Geie, a anunțat închiderea totală a traficului în perioada 4 septembrie – 18 decembrie 2023. Acest prim șantier de test are în vedere reabilitarea profundă a structurii, cu intervenții importante de inginerie civilă pe puntea pe care se sprijină suprafața drumului și pe boltă. O a doua fază de testare va avea loc în 2024.

Potrivit companiei, şantierul din 2023 va avea o lungime de 600 m, pentru a reface bolta în două secțiuni de tunel. „Realizarea acestor lucrări va presupune demontarea tuturor sistemelor de siguranță de pe boltă – a acceleratoarelor, camerelor video și detectoarelor automate, a cablului termometric etc. – instalaţii care reprezintă unul dintre stâlpii de sprijin al dispozitivului de siguranţă. Întrucât este imposibil să le scoată în fiecare seară și să le reasambleze în fiecare dimineață, acest șantier va necesita o închidere totală de trafic”, precizează Trasporto Europa.

În primăvara anului viitor, vor fi efectuate intervenții pe alți 640 m de boltă, în valoare totală de 50 de milioane de euro pentru cele două perioade. Lucrările de renovare vor consta în principal într-o nouă hidroizolație. Societatea de management a ales toamna pentru că este perioada cu cel mai mic număr de vehicule în tranzit.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut