După avântul din primele şapte luni ale anului, menţionat săptămâna trecută, sectorul auto din Turcia şi-a crescut exporturile cu 57% şi în august, la 2,4 miliarde de dolari. Întârzierea activităților de întreținere și reparații din acest an din cauza crizei cipurilor a determinat înregistrarea în august a celui mai mare export de maşini din toate timpurile.

Potrivit datelor Asociației Exportatorilor din Industria Auto Uludag (OIB), producătorii de automobile au realizat în august cele mai mari exporturi din toate timpurile. Reprezentanții sectorului au declarat că problemele legate de furnizarea de piese, în special de cipuri, continuă și că nu se așteaptă ca exporturile să fie la fel de mari în următoarele luni. Președintele OSD, Haydar Yenigün a explicat că, la fel ca şi piața mondială, și industria auto din Turcia se confruntă cu problema aprovizionării cu materiale, în special cu cipuri. „Fabricile care au fost închise în lunile anterioare au funcționat în august, ceea ce s-a reflectat şi în cifre. Cu toate acestea, va exista o stabilizare în următoarele luni.“

Conform datelor Asociației Exportatorilor din Industria Automobilistică Uludag (OIB), ponderea autovehiculelor în totalul exporturilor a crescut la 12,8%. Sectorul, care și-a mărit exporturile cu 29% în primele opt luni ale anului, a realizat un export de 18,8 miliarde de dolari.
Germania a captat cele mai mari exporturi în august, în valoare de 311,2 milioane de dolari, urmată de Regatul Unit, unde exporturile au fost de 297,4 milioane dolari (+211%), Franța cu 260 de milioane de dolari și o creștere de 76%, Slovenia cu 185,6 milioane de dolari (+174%) și Italia, cu 179 de milioane de dolari şi o creștere de 53%.

În august, exporturile de autovehicule pentru transportul de mărfuri au crescut cu 149%, la 592 milioane de dolari, iar cele  de autobuze-minibuze-midibuze au crescut cu 47%, la 117,5 milioane de dolari.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut