Ministrul de Interne al Turciei, Süleyman Soylu, a anunţat că limita de viteză pe unele autostrăzi va crește de la 120 km/h la 140 km/h, începând cu 1 iulie. Viteza maximă va fi de 140 km/h pe autostrăzile North Marmara, Istanbul-İzmir și Ankara-Niğde. În acest caz, limita de penalizare va fi de 154 km/h.

Noile limite de viteză se stabilesc în funcţie de standardele autostrăzilor.

„Împreună cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii am stabilit să creștem puțin mai mult limitele de viteză. În prezent, lucrăm la autostrada North Marmara şi sperăm să finalizăm modificările până la 1 iulie. Vom mări limita de viteză cu 20 km/h, iar limita de penalizare va fi de 154 km/h. Pe cele trei autostrăzi – North Marmara, Istanbul-İzmir și Ankara-Niğde – putem mări limita pentru că standardele lor sunt suficient de înalte pentru a face față. S-ar fi putut ridica şi mai sus, dar ne dorim să rămânem precauți”, a spus Süleyman Soylu, subliniind că se vor putea aduce modificări şi pe autostrăzile pe care se calculează viteza medie.

De asemenea, pe Autostrada Anatoliană, care pleacă de la Şanliurfa şi merge până la Edirne, trecând prin Ankara, cu excepția segmentului Ankara-Niğde, limita de viteză va fi majorată cu încă 10 km/h, de la 123 la 133 km/h, iar limita de sancțiune administrativă ajunge la 143 km/h. Süleyman Soylu a declarat că în cele 81 de provincii ale Turciei este în curs de desfășurare un studiu de standardizare a vitezei pentru a elimina confuzia șoferului atunci când conduce în oraș sau în afara lui.

În Turcia, rata mortalităţii în 2010, în accidente, era de 13 la 100.000 de oameni. În prezent, rata a scăzut la mai puţin de jumătate, până la 6,2 la 100.000 de oameni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare