În primele şapte luni ale anului, exporturile de autoturisme ale Turciei au reprezentat 33,7% din vânzările externe ale industriei auto de 16,38 de miliarde de dolari. Potrivit informațiilor obținute de la Asociația Exportatorilor din Industria Auto Uludağ (OİB), Turcia a vândut autoturisme în peste 100 de țări, regiuni autonome și zone libere în perioada ianuarie-iulie a anului curent. 

Practic, exporturile de mașini ale Turciei au însumat 5,1 miliarde de dolari în perioada ianuarie-iulie a anului precedent; în aceeași perioadă, vânzările de autoturisme au înregistrat o creștere de 8%, ajungând la 5,5 miliarde de dolari.

Cel mai mare număr de autoturisme a fost vândut în Franța, a doua piață principală a Turciei în sectorul auto. Exporturile în această țară au crescut cu 18,5% în perioada ianuarie-iulie, comparativ cu primele 7 luni ale anului precedent, de la 829,8 milioane de dolari, la 983,6 milioane de dolari.

Franţa a fost urmată de Italia şi Germania.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut