Șantierele navale turcești se pregătesc să stabilească un nou nivel în exporturile de nave și iahturi. Sectorul va doborî recordul din toate timpurile prin depășirea limitei de export de 1,5 miliarde de dolari.

Cem Seven, președintele Asociației Exportatorilor de Iahturi și Nave (GYHİB) din Turcia, a făcut evaluări importante pentru sector în cadrul celui de-al X-lea Concurs Național de Proiectare de Nave și Iahturi, care a devenit tradițional și organizat sub coordonarea Ministerului Comerțului.

Sectorul a înregistrat cea mai mare creștere a exporturilor pe o bază anuală, în ciuda condițiilor dure ale epidemiei din anul precedent. „Exporturile de nave și iahturi continuă să crească și în acest an cu succes. Cu o cifră de export de 1,375 de miliarde de dolari la sfârșitul anului 2020, sectorul nostru, care a atins cea mai mare cifră de export din istoria sa, din 2010, când a fost înființată Asociația Exportatorilor de Iahturi și Nave, a reușit să se autodepășească. Încă din primele 11 luni ale lui 2021, valoarea totală a exporturilor ajunsese la 1,462 de miliarde de dolari”, a declarat Cem Seven.

Acesta a subliniat şi contribuția industriei, care fabrică produse cu valoare adăugată ridicată, dar care necesită inginerie avansată și elemente inovatoare, la exporturile și economia Turciei, cu cei peste 50.000 de angajați ai săi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut