Decizia Prezidențială privind redeterminarea cuantumului taxei speciale de consum aplicate anumitor bunuri a intrat în vigoare în Turcia după ce a fost publicată în Monitorul Oficial. În Istanbul, prețul benzinei a ajuns la 34 de lire turceşti (LT) pe litru, iar motorina a ajuns la 32 LT. În general, benzina și motorina s-au scumpit cu 6 lire pe litru.

Odată cu publicarea Hotărârii Președintelui în Monitorul Oficial, au fost redeterminate accizele la combustibili. Ca urmare a reglementării, preţul benzinei și motorinei a fost majorat cu 6 LT, noile tarife intrând în vigoare din 17 iulie. Odată cu decizia, acciza asupra prețului pe litru la benzină a fost majorată de la 2,52 la 7,52 lire, asupra prețului pe litru la motorină a fost majorată de la 2,05 la 7,05 lire, iar pentru autogaz de la 2,97 lire la 5,77 lire. În plus, s-a majorat şi acciza produselor precum benzol, toluen, xyol, nafta cu solvent și produselor de lubrifiere minerală.

Acciza fixă la combustibil este utilizată ca stabilizator în reflectarea creșterii prețului de cost pentru consumator şi, după cum remarcă Lojiport, nu a existat o creștere a acesteia de mult timp. După decizia luată, preţul litrului de benzină a crescut de la 28 la 34 de lire, iar al litrului de motorină de la 26 la 32 de lire.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare