Pentru a reduce penuria de șoferi și a încuraja angajarea tinerilor, în Turcia, limita de vârstă pentru șoferii de autobuze a fost redusă de la 26 la 24 de ani. Ordinul de modificare a Regulamentului Transportului Rutier, elaborat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Prin noul Regulament, a fost majorat şi numărul companiilor care pot furniza servicii pentru agenţiile de transport de pasageri la 20, permițându-le şi furnizorilor internaționali de transport să ofere servicii la nivel intern. Apoi, cerința privind vârsta vehiculului, care va asigura capacitatea minimă de transport de pasageri, a fost majorată de la 12 la 15 ani.

De asemenea, Regulamentul prevede accelerarea procedurilor pentru companiile care vor transporta pasageri, cerința de vârstă pentru obţinerea permisului de conducere pentru șoferii de autobuze fiind redusă de la 26 la 24 de ani, pentru a reduce lipsa șoferilor și a contribui la angajarea tinerilor.

Pentru firmele care nu îndeplinesc criteriile de reputaţie profesională, a fost implementată acum o suspendare temporară a activităţii, în loc de anularea certificatului de autorizare.

În plus, au fost realizate unele aranjamente în vederea consolidării structurii instituționale în sector, ținând cont de creșterea sectorului transportului de mărfuri și de contribuția transportului rutier internațional la economia țării în perioada post-Covid. În consecință, au fost redefinite condițiile de intrare în sector pentru cei care doresc să desfășoare activități de transport internațional de mărfuri. De asemenea, au fost stabilite noi reglementări pentru prevenirea sancțiunilor repetate în activitățile de transport de mărfuri periculoase.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare