În Statele Unite, interesul pentru transportul cu camioane, dar și pentru șoferii de camion, care a fost dus la extrem anul trecut, a scăzut anul acesta. În timp ce mulți oameni au fost disponibilizați în sector, proprietarii de HGV și-au tras vehiculele pe dreapta din lipsa comenzilor.

Câștigurile șoferilor de TIR, care au ajuns şi la 200.000 de dolari/an în 2021, au scăzut cu 40% anul acesta din cauza inflației şi a volumelor mai mici, notează publicaţia în limba turcă din SUA, ABDPost.com. În timp ce multe sectoare au apelat la metode diferite pentru a reduce costul transportului, numărul celor care au virat către tren în transportul interstatal a crescut.

Creșterea prețurilor pieselor de schimb în sectorul auto şi ale anvelopelor, dar mai ales scumpirea combustibilului, majorează costul transportului cu camionul. De aceea, proprietarii de camioane turci au declarat că veniturile nu prea au ţinut pasul cu cheltuielile. „Prețul anvelopelor a crescut, prețurile combustibilului au crescut, prețurile de întreținere au crescut, dar suntem încă pe drumuri cu prețurile de anul trecut. Mulți colegi și-au tras camioanele pe dreapta. Ba chiar unii le-au scos la vânzare”, au declarat aceştia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare