TX Logistik AG continuă să investească în propria flotă de vagoane de marfă. Compania de logistică feroviară, care aparține Mercitalia Logistics (Gruppo FS Italiane), a comandat 115 vagoane „pocket“, duble (pentru semiremorci şi containere), tip T3000, pentru transporturile sale intermodale. Livrarea primelor vagoane este programată pentru sfârșitul verii.

Vagoanele, fabricate de producătorul slovac Tatravagonka, au o suspensie container de 30“, frâne cu acțiune rapidă și set de roți termostabile de ultimă generație. T3000 devine din ce în ce mai mult vagonul standard în transportul intermodal, potrivit TX Logistik, cu ajutorul căruia atât semiremorcile, cât și containerele pot fi transportate în mod flexibil, cu o viteză maximă de până la 120 km/h. În plus, modelul este bine adaptat sistemului de transbordare TX Nikrasa, cu ajutorul căruia semiremorcile care nu se pot rula cu macara pot fi încărcate cu ușurință pe șină. Noua versiune 3.0 introdusă recent nu mai are nevoie de rampă terminală, este stivuită și a fost optimizată încă o dată pentru transportul feroviar de megaremorci.

Odată cu noua comandă, TX Logistik îndeplinește obiectivul strategic al companiei de a-și crește propria cotă de vagoane de marfă pentru transportul intermodal la 50%. Pe acest segment, cererea continuă a pieței pentru transportul pe calea ferată, determinată şi de obiectivul politic de extindere a ponderii transportului feroviar de marfă la 25% până în 2030, a dus la o penurie de material rulant. Având acces la propriile capacități, TX Logistik va putea astfel reacționa și mai flexibil la cererea intermodală în rețeaua sa europeană în viitor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare