TX Logistik AG și-a consolidat activitățile în transportul intermodal. Compania de logistică feroviară, care face parte din Mercitalia Group, operează două călătorii turretur pe săptămână pentru furnizorul de transport multimodal Samskip Multimodal între Duisburg (Germania) și Katrineholm (Suedia). Conexiunea a fost lansată pe 6 aprilie.

Trenul este disponibil în terminalul feroviar Duisburg (DRT), iar TX Logistik va prelua tracțiunea la stația Krefeld-Uerdingen. De acolo, traseul trece prin Padborg, podul Öresund și Malmö, până la terminalul GDL din Katrineholm. Orașul este situat în provincia Södermanlands län, la aproximativ 150 km sud-vest de Stockholm, de unde, pe o rază de 150 km, se poate ajunge la aproximativ o treime din populația suedeză.

Trenul are o lungime de aproximativ 700 de metri și poate transporta până la 42 de unități de încărcare. Se transportă cutii mobile, semiremorci și containere, încărcate în principal cu bunuri industriale și de larg consum.

Samskip Multimodal va fi responsabil pentru gestionarea capacității sloturilor disponibile. Cu această navetă operată de TX Logistik, compania își extinde în continuare serviciile de transport pe ruta dintre Duisburg și Katrineholm. „Cooperăm deja cu Samskip în sectorul maritim și în transportul containerelor pe ruta Rotterdam – München”, explică Bernd Weisweiler, director de dezvoltare la TX Logistik. Extinderea cooperării la transportul continental intermodal s-a făcut nu numai pentru calitatea serviciilor, ci şi pentru faptul că TX Logistik este doar una dintre cele trei companii de logistică feroviară autorizate să opereze pe podul Öresund.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare