TX Logistik AG crește numărul de trenuri pe legătura sa intermodală dintre Köln și Bologna. Începând cu 9 iulie, numărul călătoriilor dus-întors a crescut de la cinci la șase pe săptămână. Motivul pentru această expansiune este cererea în creștere în ambele regiuni economice pentru capacităţi de transport feroviar pe această rută prin Elveţia.

TX Logistik a inclus traseul care conectează terminalul Köln Nord cu terminalul Interporto Bologna în programul său la începutul lui 2021. Traseul se desfășoară pe axa Gotthard, a cărei extindere a fost finalizată în 2020. De atunci, semiremorcile cu înălțimea colțului de 4 metri pot fi transportate și intermodal pe calea ferată prin Elveția.

Trecerea la profilul P400 a crescut semnificativ cererea de servicii de transport combinat pe ruta Gotthard, iar TX Logistik a luat în considerare această dezvoltare cu călătoria suplimentară dus-întors. Compania de logistică feroviară, care face parte din Grupul Mercitalia, și filialele sale TX Logistik Switzerland și TX Logistik Transalpine, sunt responsabile pentru toate serviciile ‒ de la comercializarea capacităților de transport la tracțiune. Pe un tren se potrivesc până la 34 de unități de încărcare. Pe lângă semiremorci, se mai transportă și mega-remorci, cutii mobile și containere. Acestea sunt încărcate în Köln și Bologna în fiecare zi, cu excepția zilei de duminică.

Cu frecvența mai mare a trenurilor pe ruta Köln ‒ Bologna, TX

Logistik aduce o contribuție suplimentară la schimbarea modală și la protecţia climei. În comparație cu transportul cu camionul, transportul feroviar economisește aproximativ 23.000 de tone de CO2 pe an, cu șase călătorii dus-întors pe săptămână.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare