TX Logistik AG, companie a Grupului Mercitalia, în care sunt grupate activitățile de logistică ale FS Italiane Group, achiziționează compania germană Exploris Deutschland Holding GmbH, din Hamburg, și devine astfel al doilea cel mai mare operator de transport feroviar de marfă din Germania. Printre companiile Exploris Deutschland Holding GmbH se numără și Via Cargo, HSL Logistik și Delta Rail, care activează în transportul feroviar de marfă în opt țări europene.

„Tranzacția ne confirmă determinarea în poziționarea afacerii de logistică pe plan internațional pentru dezvoltarea importurilor și exporturilor țării noastre din şi în Italia”, spune Sabrina De Filippis, CEO Mercitalia Logistics. „Odată cu această achiziție, stabilim un alt pilon fundamental pentru atingerea obiectivelor UE pentru transferul modal în mobilitatea mărfurilor, în favoarea transportului feroviar.”

Achiziția nu numai că întărește prezența FS Group în piața europeană, dar oferă și noi oportunități pentru transporturi către și dinspre Italia, de care beneficiază și serviciile de import și export ale industriei italiene.

Conexiunile feroviare internaționale ale Exploris sunt puternic orientate pe axa de transport est-vest și, prin urmare, completează rețeaua TX Logistik, care este deja stabilită de-a lungul axei nord-sud a Europei. Companiile care operează Exploris au propriile certificate de siguranță pe piețele feroviare din Germania, Polonia, Belgia, Olanda, Cehia, Slovacia, Austria și Elveția.

Exploris se concentrează în principal pe transportul feroviar de marfă în mod convențional: în prezent operează aproximativ 240 de trenuri pe săptămână (oţel, gips, produse agricole, automobile, mașini de construcții sau produse din uleiuri minerale). Acest trafic se adaugă celui al TX Logistik, specializat în principal în transport intermodal și combinat cu conexiuni cu trenuri cu containere în traficul hinterland al porturilor maritime. Prin urmare, activitățile complementare îmbogățesc portofoliul clienților industriali europeni. Achiziția Exploris crește numărul de angajați la TX Logistik cu 500, la un total de 1.200. Flota va fi formată din 91 de locomotive TX și 75 de la Exploris. Crește și cifra de afaceri și ar putea depăși 500 de milioane de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut