TX Logistik AG (Grupul Mercitalia) va integra portul de apă adâncă JadeWeserPort din Wilhelmshaven în rețeaua sa. Planul este de a începe traficul de la jumătatea lunii ianuarie 2023, cu o nouă legătură între Wilhelmshaven și sudul Germaniei. Destinațiile vor fi terminalele de tren din Nürnberg și Kornwestheim, dar în prima jumătate din 2023 se vor adăuga şi alte terminale.

Cu noua conexiune, TX Logistik intenționează să ofere clienților capacitate suplimentară pentru transportul feroviar de containere și să beneficieze de creșterea prognozată a volumului în JadeWeserPort. Volumul manipulat va crește anul viitor, când compania de transport containere Hapag-Lloyd și alți membri ai consorțiului de transport maritim „The Alliance” vor începe de acolo primul serviciu către Orientul Îndepărtat. În aprilie, Comisia UE a aprobat participarea lui Hapag-Lloyd în JadeWeserPort.

O condiție prealabilă importantă pentru noua conexiune TX Logistik a fost, desigur, ca linia feroviară dintre Oldenburg și Wilhelmshaven să fie electrificată. Cu toate lucrările de construcție finalizate până la sfârșitul lui 2022, traseul de aproape 70 km va putea fi operat cu locomotive electrice moderne din 2023, ceea ce va asigura o tracțiune eficientă și va îmbunătăți semnificativ accesibilitatea hub-ului logistic din JadeWeserPort pentru trenurile de marfă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut