De la introducerea proiectului de coadă electronică E-queue pentru camioane la 16 puncte de graniţă din Ucraina, 63.000 de șoferi s-au înregistrat în sistem, după cum anunţă Ministerul Comunităților, Teritoriilor și Dezvoltării Infrastructurii din Ucraina (MIU).

În ultima lună, aproape 155.000 de camioane au trecut granița folosind înregistrarea online, precizează Logist.Today. „Introducerea unei cozi electronice la 16 puncte de control îi ajută pe șoferi să nu stea în cozi lungi de kilometri şi să nu petreacă nopţile pe șosea, în coadă. Cu toate acestea, există aspecte care trebuie îmbunătățite, cum ar trecerea rapidă a vehiculelor goale și funcționarea eficientă a controlului veterinar. Se lucrează la noi soluții”, subliniază Serhiy Derkach, ministru adjunct MIU.

15% din toți șoferii E-queue înregistrați în sistem sunt străini, în special din transportatori din Polonia, Lituania, Moldova, Cehia și Turcia. În prezent, aproximativ 12.000 de camioane așteaptă în coada online să treacă granița.

„Am reușit să dezvoltăm un mecanism pentru conectarea zonelor de servicii la sistem. Proprietarii unor astfel de facilități pot aplica pentru conectare şi şoferii pot vedea în aplicație unde se pot odihni. Echipa tehnică lucrează şi la crearea unui birou de transport și la posibilitatea înlocuirii camionului și șoferului în sistem după aderarea la coadă”, completează Anatoly Komirny, ministru adjunct MIU.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare