Ministerul Infrastructurii din Ucraina (MIU) a lansat un proiect de coadă electronică (E-queue) pentru camioane. În prima etapă, sistemul va fi testat la unul dintre punctele de control, potrivit unui anunţ postat de ministrul adjunct al Infrastructurii, Mustafa Nayem, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit oficialului, un portal de internet va funcționa în modul de testare cu posibilitatea de a se alătura unei cozi din orice punct de ieșire. O aplicație mobilă va fi prezentată până la sfârșitul anului. „Sistemul va asigura integrarea cu bazele de date vamale pentru prioritizarea preliminară a mărfurilor. Sistemul va putea gestiona în mod independent fluxul în funcție de grupul de mărfuri, conform datelor din declarația preliminară vamală. Utilizarea E-queue va fi complet gratuită pentru transportatori şi va funcţiona fără nicio intervenție umană în sistem”, punctează Mustafa Nayem, citat de Logist Today. „Iarna este înainte. Așteptarea la coadă de-a lungul autostrăzilor în frig, în primul rând, este inconfortabilă și, în al doilea rând, duce la costuri suplimentare pentru șoferi. Coada electronică va oferi utilizatorilor un serviciu convenabil și ușor de înțeles, care va economisi timp și va aștepta trecerea prin graniță în orice locație convenabilă.”

Proiectul de coadă electronică este implementat în cooperare cu Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei, Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei și Serviciul de Stat al Poliției de Frontieră din Ucraina și a fost deja prezentat transportatorilor. În prezent, se colectează comentarii și propuneri de la asociațiile profesionale.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare