Dacă înainte de începerea războiului se înmatriculau în Ucraina circa 100 de vehicule noi pe lună, în vara aceasta vânzările de vehicule noi au început să crească foarte repede. Astfel, au fost doborâte recorduri după recorduri, iar creşterea continuă.

Cu puțin timp înainte de război, toți dealerii ucraineni de camioane livrau împreună 100 de vehicule noi pe lună. Între timp, luna trecută, 98 de camioane noi au fost livrate doar de Scania, care este lider de piață de trei luni, cu 23,4% cotă de piaţă. Scania este urmată de Mercedes-Benz (12,7%), Iveco (10,3%), MAN (10%), Ford (7,6%), Renault Trucks (6,7%), Volvo Trucks (6,7%) și DAF (3,1%), potrivit 40ton.net.

Cererea totală din august a fost de 419 unități, cu 60,5% mai mult decât în august 2022. În primele opt luni, au fost comercializate 3.056 de unități, în creștere cu 68,8% față de perioada similară a anului trecut.

Această creştere se datorează în primul rând blocării porturilor maritime ucrainene, întreruperii aprovizionării cu combustibil prin conducte, precum și eliminării cerinței de autorizare pentru transportatorii ucraineni care călătoresc în țările UE. În plus, pompierii ucraineni au nevoi uriașe de echipamente, ceea ce se dovedește a fi în spatele creșterilor înregistrate recent de Ford.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut