Acordul prevede simplificarea procedurilor de schimb de legitimații naționale pentru cetățenii ambelor țări. În special, acest lucru le permite ucrainenilor cu rezidență permanentă sau temporară în Italia să schimbe un permis de conducere ucrainean cu unul italian, fără a promova examene teoretice și practice și fără a plăti taxele corespunzătoare.

„Documentul redactat de Cabinetul de Miniștri al Ucrainei (CMU) și Guvernul Republicii Italiene reglementează intrarea în vigoare a acordului menționat, care a fost semnat la 20 iulie 2021 de guvernele Ucrainei și Italiei în scopul recunoașterii reciproce și al schimbului de permise de conducere ale cetățenilor ucraineni şi italieni care locuiesc în statul celeilalte părți, conform unei proceduri simplificate – fără a da examenele teoretice și practice, având ca rezultat păstrarea resurselor financiare și de timp pentru cetățenii Ucrainei și Italiei”, a declarat Bohdan Drapyaty, ministrul adjunct al Afacerilor Interne al Ucrainei.

Acordul se aplică, de exemplu, cetățenilor Ucrainei care au reședința legală în Italia, care sunt rezidenți în această țară de mai puțin de 4 ani și au, de asemenea, permise de conducere ucrainene valabile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut