Noi puncte de control vor apărea la granița dintre Ucraina și Ungaria, acestea fiind necesare pentru mărirea volumului exporturilor ucrainene, după cum anunţă serviciul de presă al Ministerului Politicii Agrare și Alimentației din Ucraina, citat de Logist Today. Reprezentanții celor două țări se vor adresa UE pentru ajutor, pentru a dezvolta în continuare capacitatea atât a părții ucrainene, cât și a celei maghiare.

Potrivit ministrului maghiar al Agriculturii, Istvan Nagy, fostele coridoare de tranzit duceau prin Marea Neagră, iar coridoarele terestre au o capacitate foarte mică. „Suntem interesați să accelerăm circulația mărfurilor. Acesta nu este doar un interes maghiar, ucrainean sau european. Acesta este un interes global”, a spus Istvan Nagy.

Potrivit ministrului ucrainean al Politicii agricole și alimentare, Nikolai Solski, astăzi Ucraina trebuie să exporte 18 milioane de tone din recolta de anul trecut. În plus, în prezent se recoltează grâul și în curând fermierii vor recolta rapiță. „Este foarte important să creștem rutele logistice prin Ungaria către Europa, să dezvoltăm infrastructura legată de exportul de cereale ucrainene și, de asemenea, să satisfacem interesele afacerilor ucrainene și maghiare în proiecte comune. Am cooperat cu țări care au tranzit către mare, precum Polonia și România. Slovacia și Ungaria sunt coridoare logistice pe piața europeană. Aceste rute nu au fost dezvoltate pentru că am făcut comerț peste mare. Pe măsură ce ne mutăm în UE, trebuie să extindem noi destinații de export în UE. Înțelegem că este necesar să se identifice tronsoane la frontieră, să se asigure oportunități de transport. Ungaria adoptă o atitudine constructivă, livrările sunt deja în curs”, declară Nikolai Solski. El a adăugat că Ucraina are mai puține puncte de control la granița cu Ungaria decât la cea cu România sau Polonia, așa că guvernul lucrează deja la creșterea numărului acestor puncte de control.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare