Potrivit șefului Serviciului de Stat al Ucrainei pentru Siguranța Transporturilor (Ukrtransbezopasnost), Evgeniy Zborovskiy, din 800.000 de autorizaţii de transport pe care le-a primit Ucraina, 98.000 sunt în mâinile transportatorilor, neutilizate. Oficialul a anunțat această informație în cadrul Forumului Internațional al Infrastructurii și Transporturilor MINTRANS.

În acest context, Evgeniy Zborovskiy a anunţat că Ukrtransbezopasnost va publica imediat informații despre toți transportatorii care au primit autorizaţii, dar nu le-au folosit și nici nu le-au returnat. „Există abuzuri din partea transportatorilor care obțin autorizaţii unice și nu le folosesc, ceea ce duce la lipsuri. Acum, la sfârșitul anului, când acestea sunt rare și antreprenorii trebuie să-şi onoreze contractele, probabil că se vor vinde. Avem informații că, pe piața neagră, costul unui formular va ajunge la 300-700 de dolari”, declară șeful Serviciului de Stat al Ucrainei pentru Siguranța Transporturilor.

Datele privind autorizaţiile neutilizate şi nereturnate pentru transport internațional au fost între timp publicate pe site-ul Ukrtransbezopasnosti, cu menţiunea că majoritatea au fost distribuite în ianuarie-februarie 2021.

Din 98.000 de autorizații neutilizate, 69.400 au fost emise pentru traficul de marfă prin Austria, Belgia, Belarus, Bulgaria, Italia, Kazahstan, Olanda, Germania, Polonia, România, Slovacia, Turcia, Ungaria, Franța și Cehia.

În acest moment, companiile sunt în posesia a 8.000 de autorizații de transport pentru Polonia și Germania, 6.000 pentru Slovacia, 5.000 de autorizații pentru Ungaria, România, Olanda şi 4.000 pentru Bulgaria, Italia, Turcia și Cehia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut