În primul trimestru al anului, exporturile de carne de porc din UE către China au crescut cu 26,2%, ajungând la 954.553 tone de carcase de carne. Această cantitate reprezintă mai mult de 28% din volumul total expediat anul trecut către China (3.341.667 tone). În ceea ce privește valoarea, creșterea a fost de 21%.
Cea mai mare creștere a exporturilor a fost raportată către Taiwan (99%), urmată de Congo (92%), Hong Kong (83,9%) și Angola (70,5%).
În primul trimestru al anului, exporturile totale în afara pieței UE, cu excepția Regatului Unit, au ajuns la 1.602.209 t, în creștere cantitativă cu 30,1% şi valorică de 16,6% (până la 3,4 miliarde de euro) față de aceeași perioadă a anului trecut.
Japonia a înregistrat cea mai mare scădere a exporturilor de carne de porc, 77.821 tone (-23% față de T1 2020). În același timp, importurile de carne de porc din UE au crescut cu 10,6% în volum (11.278 tone) și cu 7,7% în valoare (21,3 milioane de euro).
Elveția a fost principalul furnizor de carne de porc pe piața unică a UE, cu 5.160 de tone carcase expediate în primul trimestru al acestui an.