Companiile de transport maritim au voie să încheie acorduri de cooperare pentru servicii comune de transport de marfă în anumite condiții. Deoarece regulamentul UE care prevede acest lucru expiră în aprilie 2024, Comisia Europeană urmează să facă o evaluare pentru a decide dacă regulamentul expiră sau va fi prelungit.

Regulamentul de exceptare pe categorii pentru consorțiile de transport maritim permite companiilor de transport maritim cu o cotă de piață combinată mai mică de 30% să încheie acorduri de cooperare pentru servicii comune de transport de marfă, în anumite condiții. Acordurile sunt cunoscute și sub numele de „consorții”, așa cum a explicat Reprezentanța Comisiei Europene în Germania.

Deoarece regulamentul expiră pe 25 aprilie, Comisia UE va evalua dacă acesta și-a îndeplinit scopul de la ultima prelungire a perioadei de valabilitate din 2020. În acest fel, poate decide dacă regulamentul expiră sau dacă trebuie prelungit, eventual cu modificări.

Ca parte a acestei evaluări, CE le cere părerea cetățenilor UE și, de asemenea, direcționează chestionare către diferite părți interesate din industrie, cum ar fi transportatorii, expeditorii de marfă și operatorii de terminale.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare