Noile sancțiuni ale UE, aplicate ca urmare a agresiunii militare a Rusiei în Ucraina, interzic navelor certificate de Registrul Maritim al Transporturilor Ruse să intre în porturile și ecluzele statelor membre UE după 8 aprilie 2023. Regulamentul care introduce măsuri restrictive suplimentare pentru navele din Registrul maritim din Rusia, a fost adoptat de Consiliul UE pe 7 octombrie 2022.

Toate certificatele eliberate de Registrul Maritim Rus în numele unui stat membru înainte de 7 octombrie 2022 trebuie anulate, iar valabilitatea acestora suspendată până pe 8 aprilie 2023 de către statul respectiv, notează Transportdiamet.

Statele membre care au autorizat Registrul maritim rus să efectueze controale și inspecții legate de certificatele statutare, în întregime sau parțial și, dacă este necesar, să elibereze sau să reînnoiască certificatele relevante, trebuie să revoce aceste autorizații până la 5 ianuarie 2023.

Până la retragerea acestei autorități, statele membre nu permit Registrului maritim rus să îndeplinească sau să îi delege sarcini care pot fi îndeplinite de organizații recunoscute de UE în conformitate cu reglementările de securitate maritimă, inclusiv efectuarea de inspecții și revizuiri legate de certificatele legale eliberate și, de asemenea, să emită, să aprobe sau să reînnoiască certificatele relevante.

Departamentul de Poliție și Grăniceri va verifica dacă nava este certificată de Registrul Maritim Rus sau nu și, în caz pozitiv, nu-i va permite să ajungă în marea interioară sau în porturi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare