Într-un final, Uniunea Europeană a răspuns solicitărilor spaniole de a proteja transportatorii de atacurile protestatarilor francezi.  

Potrivit Logist.Today, Comisarul european pentru Piața Internă și Servicii, Thierry Breton, le-a cerut autorităților franceze să ia măsurile necesare pentru a evita blocajele și jafurile camioanelor spaniole sau perturbări similare pe drumurile europene.

UE a răspuns abia după trei luni de la înaintarea solicitărilor. Apoi, aproximativ 500 de viticultori francezi au blocat punctul de trecere a frontierei, arzând cauciucuri pe autostradă și jefuind camioane spaniole care transportau roșii, vin și alte produse. În plus, au aruncat conținutul camioanelor pe asfalt în prezența polițiștilor care nu au intervenit.

Deputatele Dolors Montserrat și Juana Ignacio Zoido au cerut UE să ia măsuri pentru a garanta libera circulație a mărfurilor și protecția acestora. În răspunsul său, Comisarul european a subliniat că libera circulație a mărfurilor este una dintre cele patru libertăți fundamentale ale UE și piatra de temelie a pieței interne. „Prin urmare, atunci când apar obstacole, statele membre trebuie să ia măsuri proporționale pentru a garanta libera circulație a mărfurilor pe teritoriul lor.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut