Comisia Europeană a aprobat o schemă de sprijin de 30 de milioane de euro pentru Slovacia, pentru a încuraja transportul de mărfuri să treacă de la rutier la transportul combinat rutier-feroviar și rutier-căi navigabile interioare.

Schema, care se va desfășura până la 31 decembrie 2027, este destinată să sprijine dezvoltarea de noi rute pentru transportul combinat de mărfuri neînsoțit, care implică o etapă rutieră și transport suplimentar pe calea ferată și/sau pe căi navigabile interioare, precum și achiziționarea de noi unități de transport intermodal.

În cadrul schemei, granturi directe vor fi acordate companiilor active în sectorul transportului feroviar de marfă din Slovacia. Ajutorul va acoperi până la 49% din costurile eligibile pentru sprijinirea noilor rute și 30% din costurile eligibile pentru sprijinirea unităților de transport intermodal.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare