Instituțiile și guvernele UE își intensifică eforturile de a învigora sectorul turistic al blocului, de altfel esențial pentru stimularea redresării statelor din sudul continentului. Dar, deși activitatea se va îmbunătăți, ea nu va reveni la nivelurile pre-pandemice în 2021, potrivit studiului Strafor.

Relaxarea măsurilor de blocare și redeschiderea frontierelor naționale va duce la o creștere a turismului în Europa, după situaţia dificilă din 2020. Cu toate acestea, incertitudinea va avea în continuare un impact negativ asupra acestui sector. Comisia Europeană lucrează în prezent la crearea certificatelor de sănătate pe întregul continent cu informații despre starea de vaccinare a oamenilor, testele Covid-19 și infecțiile din trecut. Bruxelles speră că aceste certificate vor facilita călătoriile, dar încă lucrează la aspectele tehnice și logistice ale planului. Între timp, fiecare țară își face propriile certificate, dar și acorduri bilaterale cu țări precum Statele Unite și Regatul Unit, astfel încât turiștii din aceste țări să le poată vizita în următoarele luni. Grupul TUI din Germania, cea mai mare companie de turism din lume, a declarat de curând că există o creștere „evidentă” a cererii pentru pachete de vacanță și că se așteaptă să funcționeze la 75% din capacitatea pre-pandemică. Potrivit Moody’s Investors Service, în această vară, piața aeriană europeană va funcționa la aproximativ 45% din capacitatea din 2019.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare