Parlamentul European a votat o lege prin care suspendarea permisului pentru încălcări grave să fie valabilă în toate țările UE, nu doar acolo unde a fost comisă infracțiunea.

Încălcările grave ale regulilor de trafic într-o țară din UE ar trebui să ducă în viitor la revocarea permisului de conducere în întreaga UE. Însă va mai dura ceva timp până când proiectul poate fi implementat.

După cum a anunțat Parlamentul UE marți, 6 februarie, depășirea vitezei cu 50 km/h poate duce la retragerea permisului de conducere. Parlamentarii vor să extindă acest lucru, astfel încât în zonele rezidențiale se va pierde permisul de conducere dacă viteza regulamentară este depăşită cu 30 km/h.

Până acum, interdicția de conducere se aplica doar în țara în care a fost emisă. O reglementare uniformă ar contribui la siguranța rutieră, dar, înainte de a intra în vigoare noile reguli, trebuie negociat un compromis cu statele UE. Cu toate acestea, statele membre nu și-au găsit încă o poziție comună cu privire la proiect. Negocierile vor începe abia după ce, în vară, va fi ales un nou parlament. După un astfel de acord cu privire la o directivă, statele membre au de obicei aproximativ doi ani pentru a implementa cerințele în legislația națională.

Parlamentarii doresc să adauge pe lista încălcărilor grave şi condusul fără permis valabil, alături de cel în stare de ebrietate sau de accidentele de circulație fatale. Informațiile despre suspendarea permisului de conducere sunt transmise automat statului UE care a eliberat permisul.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut