Controalele britanice sunt cunoscute în toată Europa, iar asta se datorează în principal faptului că inspectorii privesc din autotractoare în interiorul cabinelor înalte din trafic. Din 25 martie, întâlnirea cu o astfel de patrulă devine și mai impresionantă, cu cât regulile au fost înăsprite și mai mult.

Începând cu 25 martie, Regatul Unit are o nouă politică privind utilizarea telefoanelor la volan. Legea a fost completată cu prevederi suplimentare și, prin urmare, orice ținere a telefonului în mână în timpul condusului este de acum interzisă. Acest lucru este valabil și pentru acţiuni precum comutarea între albume muzicale, realizarea de fotografii, înregistrarea videoclipurilor sau accesarea jocurilor.

Dacă cineva încalcă regula de mai sus, ar trebui să fie pregătit pentru una dintre cele mai scumpe amenzi din Europa. Suma maximă percepută pentru utilizarea telefonului la volan este de 1.000 GBP, adică aproape 6.000 de RON. De asemenea, se acordă şi 6 puncte de penalizare și, în cazuri extreme, se poate pierde permisul de conducere.

Astfel de reguli draconice se explică în mod natural din cauza problemelor de securitate. Britanicii indică un studiu conform căruia folosirea telefonului crește timpul de reacție chiar mai mult decât condusul sub influența alcoolului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare