La 11 aprilie 2024, ministrul Infrastructurii Guy Opperman a anunțat o serie de propuneri menite să încurajeze mai mulți tineri să urmeze cariere de șoferi de autobuze, autocare și camioane.

O propunere, potrivit Logistics Manager, este reducerea cerințelor de vârstă minimă pentru șoferii de autobuz și autocar. În timp ce tinerii de 18-20 de ani cu pregătire completă pot conduce un camion articulat fără limită de distanță, șoferii de autobuz și autocar de aceeași vârstă sunt restricționați la rute de până la 50 km.

Alte propuneri le-ar permite șoferilor de autobuz, autocar și HGV să înceapă imediat instruirea teoretică și off-road, în loc să fie nevoiți să aștepte licența provizorie.

Dacă propunerile vor fi introduse, a spus Departamentul britanic pentru Transport (DfT), „toți potențialii șoferi de autobuze, autocare și HGV vor fi supuși acelorași cerințe de formare ca înainte, pentru a se asigura că drumurile Marii Britanii rămân printre cele mai sigure din lume, ceea ce va însemna că șoferii vor putea finaliza formarea și începe să lucreze mai repede”.

Cu privire la noile propuneri, Declan Pang, director pentru afaceri publice și politici pentru Anglia la Road Haulage Association (RHA), a declarat: „Susținem de mult timp propuneri de a atrage tineri în acest rol și de a aborda forța de muncă îmbătrânită a șoferilor de autocar, care este o barieră în calea creșterii sectorului. Restricțiile de vârstă au restrâns capacitatea sectorului de a atrage tineri și, având în vedere că cineva poate conduce un HGV de la 18 ani, dezavantajează sectorul autocarelor. Aceste propuneri ar putea îmbunătăți perspectivele operatorilor de autocare.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut