Prețul combinat pe milă pentru vehiculele de transport și de curierat din Marea Britanie a crescut în martie cu 0,5% faţă de februarie și cu 2,8% față de martie 2022, marcând începutul creșterii tradiționale a prețurilor de primăvară, potrivit celui mai recent preț de transport rutier al Transport Exchange Group (TEG).

Prețul general pe milă crește ușor în martie (0,5%) și cu 2,8% de la an la an, deoarece taxa pe combustibil rămâne înghețată, dar inflația se accelerează.

Această tendință de creştere de primăvara a avut loc timp de trei din ultimii patru ani (excluzând 2020, când Covid-19 a lovit piaţa).

Comparativ cu martie 2022, indicele a crescut cu 2,8%, determinat de creșterea puternică de la an la an de 6,4% a prețurilor de curierat. În schimb, prețurile transportului de marfă au scăzut cu 1% față de nivelul din 2022, deși au crescut cu aproape 2,2% comparativ cu februarie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut