Cold Chain Federation (CCF) a cerut reasigurări urgente din partea guvernului britanic că produsele alimentare și farmaceutice vor fi tratate ca industrii critice nu numai în această iarnă, ci și după. CCF a scris cancelarului şi noilor miniștri pentru a confirma faptul că sprijinul acordat sectorului se extinde şi după data de 31 martie 2023, prevăzută în schema de reducere a facturilor la energie a guvernului.

Shane Brennan, director executiv al CCF, a declarat: „Întrucât din ce în ce mai multe întreprinderi din lanțul frigorific nu se mai pot baza pe energia electrică achiziţionată la termen sau subvenţionată, aflându-se sub presiunea creșterii masive a prețurilor, există întrebări serioase cu privire la viabilitatea unor operații ale lanțului de frig. Ne dorim ca miniștrii să ofere asigurări că întreprinderile esențiale din lanțurile de aprovizionare cu produse alimentare și farmaceutice vor fi susținute şi după 31 martie.”

În scrisoarea sa, CCF spune că este esențial ca operațiunile lanțului de frig să continue neîntrerupt și a menționat potențialul de perturbare inevitabil din lanțurile de aprovizionare și un risc semnificativ de inflație suplimentară pentru produse precum carne, lactate, fructe și legume. Spre deosebire de alte sectoare, depozitele frigorifice folosesc mult mai multă energie vara, mai degrabă decât iarna, astfel încât continuarea sprijinului după martie 2023 este vitală.

Apelul CCF vine după ce Federația Food&Drink (FDF) a cerut confirmarea securizăriii lanțului de aprovizionare, potrivit Motor Transport. „Ne confruntăm cu un set diferit de provocări. Companiile de produse alimentare și băuturi din întreaga țară se confruntă cu cele mai dure condiții comerciale. Sperăm că noul prim-ministru va aduce stabilitate, inclusiv în politica economică și energetică, astfel încât companiile să poată face planuri pe termen lung împreună cu guvernul pentru a reduce nivelurile record ale inflației prețurilor la alimente și băuturi”, a declarat Karen Betts, directorul executiv al FDF.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare