Lipsa șoferilor ar putea însemna mai puține dopuri de plută în Marea Britanie în acest Crăciun. Industria băuturilor cere guvernului să prelungească vizele pentru șoferii de camion cu un an, astfel încât să nu existe lipsă de alcool.

Orele de sosire a șoferilor și a vehiculelor sunt din ce în ce mai imprevizibile, iar furnizarea de băuturi alcoolice este întârziată grav, se plâng 48 de comercianți britanici de vinuri și băuturi spirtoase. Deci, de Crăciun ar putea fi mai puține dopuri de plută, dar Londra vede situația, ca întotdeauna, relaxată: „Nu ne așteptăm la o întrerupere a aprovizionării cu alcool în timpul sărbătorilor de Crăciun”, a spus un purtător de cuvânt al guvernului.

Nume mari precum Pernod Ricard, Moet Hennessy și British Wine Association semnează scrisoarea de foc către ministrul Transporturilor, Grant Shapps. Companiile critică haosul din lanțurile de aprovizionare și subliniază că importurile au durat de cinci ori mai mult decât acum un an. În plus, costurile pentru expeditorii de marfă au crescut cu 7% sau mai mult. Aceasta este o problemă în special pentru companiile mici și mijlocii care nu pot concura cu marile corporații atunci când vine vorba de atragerea de șoferi.

Guvernul ar trebui să prelungească reglementarea vizelor temporare pentru șoferii de camion la cel puțin un an și să îmbunătățească rutele de transport, cer cei 48. „Există o îngrijorare tot mai mare în rândul membrilor noștri că ne vom cufunda și mai adânc într-un haos de livrare dacă nu se iau măsuri imediat”, a declarat Miles Beale, Director General al Asociației Comerțului Vinului și Lichiorului. Oferta pentru consumatorii britanici este deja limitată.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut