Pentru a-şi reduce deficitul de muncitori, companiile de logistică din Marea Britanie recrutează personal din închisorile din Anglia și Țara Galilor, relatează Logistics.org.uk. Campania Unlocking Retail and Logistics, care este parte a unui program guvernamental mai larg, cuprinde companii importante, inclusiv DHL, The Cooperative, Iceland, Oliver Bonas și Greggs. Acestea încearcă să atragă personal nou din 30 de închisori.

Potrivit statisticilor guvernamentale din Marea Britanie, deţinuţii cu normă întreagă au o probabilitate de recidivă cu 9% mai mică după eliberare. În plus, potrivit companiilor care angajează oameni din închisoare, aceştia sunt motivați, au o prezență bună și sunt de încredere.

O’Neill & Brennan, o companie de soluții logistice pentru industria construcțiilor, a recrutat aproximativ 180 de deţinuţi în ultimii doi ani. În prezent, peste 60 dintre cei eliberaţi condiționat au deja locuri de muncă. „Lucrând direct cu închisorile, pregătim noi talente din timp, așa că, atunci când ajung la noi, angajăm oameni calificați și dornici de muncă. Atitudinea pe care cei eliberați din închisoare o au faţă de muncă, precum și dorința lor de a-și schimba trecutul, îi fac angajați dedicați și motivați”, spune Barry Mitchell, șeful departamentului de logistică la O’Neill & Brennan.

Una dintre poveștile de succes aparţine unui fost deţinut, care, după eliberare, a lucrat pentru O’Neill & Brennan și a ajuns manager de logistică. „Obținerea unui loc de muncă înainte de eliberare mi-a sporit încrederea și mi-a dat speranța că voi avea o a doua șansă. Sunt un exemplu real al modului în care îți poți schimba viața dacă ai oportunitățile potrivite și mă simt dator să-i încurajez şi pe alții să exploreze aceeași cale.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut