Prețurile de transport au cel mai ridicat ritm din ultimii patru ani, cu valorile medii mai mari cu 4,4% faţă de februarie, potrivit unui raport al Transport Exchange Group (TEG).

Indicele TEG pentru transportul rutier a dezvăluit o creștere generală a prețului pe milă de 1% în mai, faţă de aprilie, şi cu 1,2% de la an la an. Cifrele din mai sunt cele mai ridicate din această lună, de când a început realizarea indicelui în 2019, scrie Motor Transport.

De asemenea, prețurile de transport au crescut ușor cu 1,3% în timpul lunii, în comparație cu prețurile de curierat, care au înregistrat o modificare minimă de 0,2%.

Rezultatele contrastează cu începutul lui 2023, când prețurile de transport au fost la cel mai scăzut nivel de aproape doi ani.

Potrivit raportului TEG, prețul motorinei a scăzut cu 2,75% luna trecută, de șapte ori mai repede decât prețul benzinei. De asemenea, studiul subliniază că decizia guvernului de a accepta remorci mai lungi pe drum ar trebui să aducă un impuls de 1,4 miliarde de lire sterline în economie și ar putea reduce emisiile cu 70.000 de tone de CO2. „E grozav să vedem că guvernul sprijină industria de transport și logistică oarecum tensionată. Aliată cu scăderea prețurilor la motorină și a costurilor vehiculelor electrice, trecerea la camioanele mai lungi ar putea oferi un impuls real sectorului. Guvernul speră că industria transportului rutier poate ajuta economia spre o direcţie pozitivă”, remarcă Lyall Cresswell, directorul executiv al Integra.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut