Șeful unei companii de transport din Northampton, care are acreditare Border Force, a criticat Ministerul de Interne din Regatul Unit după ce compania a fost amendată cu aproape 77.300 de euro pentru că a găsit șase pasageri clandestini într-unul dintre camioanele sale la intrarea în Dover din Calais.

După cum relatează tidningenproffs.se, şeful EM Rogers Transport, Ed Rogers, a calificat cuantumul amenzii „absurd” și a remarcat, de asemenea, că în nordul Franței, pe o distanță de opt ore cu mașina de portul Calais, nu există locuri sigure unde șoferii să poată parca fără să rişte ca imigranții ilegali să intre în compartimentele de marfă. Deşi compania spune că a luat toate măsurile cerute de guvernul britanic împotriva pirateriei, șase pasageri clandestini au reușit să pătrundă în cala de marfă. În ceea ce privește amenda, Ed Rogers a adăugat că dimensiunea acesteia este nepotrivită, mai ales având în vedere că şi transportatorii sunt victime ale benzilor organizate. El nu știe cum au urcat refugiații în camion, deoarece compania ia măsuri suplimentare de securitate, depășind cerințele Poliției de Frontieră britanice. În plus, remorcile sunt echipate cu dispozitive de securitate în spate care avertizează asupra deschiderii ușii. „Contestarea unei amenzi este optimistă, dar se poate întâmpla din nou în orice moment, având în vedere numărul de treceri ale frontierei din fiecare săptămână. Situația devine din ce în ce mai complexă, iar șoferii sunt obligaţi să parcheze mai departe de portul Calais. Șoferul în cauză are puțin peste 60 de ani. Este șofer, nu agent de securitate”, spune Ed Rogers.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat la rândul său: „Prea multe vehicule nu sunt suficient de sigure pentru a împiedica îmbarcarea pasagerilor clandestini. Prin urmare, în ultimele 12 luni, am mărit sancțiunile civile împotriva companiei de transport, crescând semnificativ sancțiunile financiare, pentru a ne asigura că șoferii iau toate măsurile rezonabile pentru a descuraja migrația ilegală și pentru a opri traficanții de persoane.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut