În Marea Britanie, Midlands Expressway, operatorul autostrăzii cu taxă M6, a obținut profit pentru prima dată de la deschiderea din 2003, parțial ajutat de o creștere a traficului de vehicule de transport de marfă, de distribuţie şi curierat, după încheierea pandemiei.

Midland Expressway operează 27 de mile pe M6 în baza unui acord de concesiune pe 53 de ani încheiat cu guvernul. Lansat în 2001 și deschis în decembrie 2003, acesta se va încheia în 2054, potrivit Motor Transport.

La 31 decembrie 2022, operatorul a raportat un profit înainte de impozitare de 6,3 milioane de lire sterline, după o pierdere de 22 de milioane de lire în 2021.

Compania a atribuit noile cifre nivelului crescut al traficului, majorat cu 30%, la 17 milioane de vehicule (2021: 13 milioane), reflectând o rată medie zilnică de 46.715 de vehicule (2021: 35.843). Volumul de trafic actual l-a depăşit chiar şi pe cel pre-pandemic.

Venitul total din exploatare a crescut la 110,8 milioane de lire (2021: 79,9 milioane de lire), pe care Midlands Express l-a atribuit veniturilor mai mari din taxe generate de volumele crescute de trafic și de o creștere a utilizării zonelor de servicii post-Covid.

Referitor la 2023, compania a spus că, în ciuda impactului pandemiei și războiului asupra inflației și ratelor dobânzilor, tendințele traficului „par să arate o creștere durabilă până la nivelurile pre-pandemice și nu numai”. „De la pandemie, volumele de trafic cu taxă pe M6 au depășit nivelurile de dinainte de Covid-19, recuperarea fiind în special stimulată de traficul HGV, livrările, afacerile de logistică și creșterea traficului de călători. În ciuda perioadelor de incertitudine, inclusiv a crizei actuale a costului vieții, transportatorii, companiile de logistică și alți operatori comerciali au continuat să-și pună încrederea în M6 cu taxă, ca o rută care poate oferi beneficii operaționale afacerii lor”, a declarat Michael Whelan, director general al Midland Expressway.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut