Decizia cu privire la locaţia în care se va construi cea de-a patra fabrică de baterii a Škoda este încă în așteptare. Până la sfârșitul deceniului, marca cehă și-ar dori să aibă în total șase astfel de fabrici, iar o a patra ar urma să fie înființată în regiunea Europei de Est. Decizia asupra investiției se pare că va fi luată anul viitor.

Pe lângă Republica Cehă, Polonia și Slovacia, Ungaria se numără printre candidații pentru instalația programată să se deschidă în 2027, a scris vezess.hu.

Șeful de producție și logistică al Škoda, Michael Oeljeklaus, a spus că speră ca decizia să fie luată până în 2023 de compania-mamă Volkswagen.

În paralel, uzina Mlada Boleslav a mărcii cehe a fost extinsă cu o linie de producție de baterii pentru Audi, Cupras și Volkswagen, pe lângă Škoda. Producția anuală este stabilită inițial la 250.000, dar din 2023 capacitatea va fi extinsă la 380.000 de unităţi.

În prezent, există patru mari producători de automobile în Ungaria: Audi în Győr, Mercedes în Kecskemét, Suzuki în Esztergom şi fabrica de motoare a lui Stellantis în Szentgotthárd. Iar linia se va extinde în viitorul apropiat, deoarece o unitate de producţie a BMW va fi construită la Debreţin.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare