Autoritatea Portuară din Salonic (THPA) a înregistrat în 2023 un exercițiu fiscal de succes, cu o creștere a veniturilor consolidate la 85,9 milioane de euro. Terminalul de containere a condus creșterea cu +12%, veniturile ajungând la 59,8 milioane de euro.

O creștere similară a fost înregistrată în sectorul imobiliar și în traficul de pasageri de croazieră și feribot cu 18,2%, respectiv 31,3% (până la 3,9 milioane EUR și, respectiv, 0,9 milioane EUR), în timp ce terminalul de mărfuri a postat o scădere a veniturilor cu 21,5% (la 20,2 mil. EUR). Veniturile de la filiala din Sofia au atins niveluri nesemnificative.

Evoluții semnificative au inclus construcția terminalului de croazieră „Alexandru cel Mare” și diverse îmbunătățiri ale infrastructurii. THPA a investit peste 71,3 milioane EUR din 2018 în îmbunătățirea facilităților și serviciilor.

Portul a atins, de asemenea, un volum record de containere de 520.048 TEU În plus, JV Metka–Tekal a fost selectat ca ofertant preferat pentru proiectul de extindere a Pier 6.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut